YIN YOGA & KUNDALINI YOGA

Jeg startet med Yoga under mitt første svangerskap, i 1991, gravidyoga. Etter dette prøvde jeg meg på flere forskjellige typer yoga, men først da jeg ble kjent med Yin Yoga, Restorative Yoga, Yoga Nidra, og Kundalini Yoga at fant jeg de formene for yoga som jeg virkelig elsker!

YIN YOGA

"Yin Yoga er en rolig yogaform som har sitt fundament i Taoismen og Tradisjonell Kinesisk Medisin(TKM) med fokus på yin-vev som bindevev, ligamenter samt indre organer og meridianer. Tanken ligger i å slappe av og gi slipp på spenninger som kan gi blokkeringer i flyt av energi og sikulasjon.

Stillingene holdes gjerne i flere minutter hvor vi jobber med områder som tøyes passivt, pust, meridianer og bevisst tilværestedelse/Mindfullness. Med Yin Yoga løser vi opp stivhet og spenninger som gir en fantastisk ro i kropp og sinn!"

- Axelsons

Jeg opplever at Yin Yoga gir meg en sterk tilstedeværelse, økt bevissthet og indre ro - jeg vender oppmerksomheten dypt innover og lander i meg selv.

Yin og Yang er gamle kinesiske symbolbegreper for de to grunnkreftene som sammen skaper naturens kretsløp og menneskelivets orden. De to elementene utfyller hverandre og utgjør en enhet.

Yin tenkes som et feminint prinsipp og representerer det jordiske, mørke, kalde, nordlige, vinterlige. Yang oppfattes maskulint og representerer det himmelske, lyse, varme, sørlige og sommerlige. De to begreper og vekselvirkning mellom dem er overført på alle livets og naturens foreteelser. Symbolsk er de uttrykt ved to dråpeformede figurer som til sammen danner en sirkel.

Som skrevet over er Yoga er en rolig yogaform som har sitt fundament i Taoismen og Tradisjonell Kinesisk Medisin(TKM) med fokus på yin-vev som bindevev, ligamenter samt indre organer og meridianer/de fem elementer og heartfulness(vel, de fleste kaller det mindfulness).

Vi ligger lenge(3-5min) i hver stillingen og disse tilpasses hver enkelt person ved behov for dette. I stedet for å streve etter kontroll av kropp og pust, så har vi et fokus på å observere og akseptere hva som skjer når vi slapper av og lar kroppen hvile mykt inn i stillingen. Vi gir slipp på stress og spenninger og kan oppleve dyp avspenning og indre ro.

Hver time avsluttes med avspenning, Rainstick & Gong.

Aktiv avspenning handler om å gi slipp på spenninger. En stund med yoga, meditasjon og/eller pusteøvelser kan være nok til å skape ro, redusere stress og gi deg mer styrke og glede.

Alle kan gjøre Yin Yoga, jo stivere, frodigere, mer utmattet, søvnløs og stresset du er -  du kan få det bedre med denne formen for Yoga! Øvelsene er enkle, slik at alle kan delta. Man trenger ikke å være myk eller i god form for å gjøre Yin Yoga. Det lagt vekt på at du lærer øvelser og teknikker som man kan fortsette å bruke på egenhånd etter kursets slutt.

Jeg tilbyr Yin Yoga og Kundalini Yoga både en-til-en og i gruppe. Ønsker du å ha en workshop, dag eller helg, der du bor - så ta kontakt!


KUNDALINI YOGA

Yoga betyr forening.

Kundalini Yoga kalles for Bevissthetens Yoga eller Alle Yogaformers Mor.

Det er et dynamisk, kraftfullt verktøy. I Kundalini Yoga jobbes det med å foredle hele mennesket, vi jobber med kropp, sinn og sjel.

Å skape forening mellom bpust og bevelgelse, kropp og sjel, mellom meg som menneske og universet.

Denne Yogaformen er den raskeste måten for å etablere kontakt mellom kropp, sinn og sjel - den kan også kalles et instrument for Sjelen.

Det er en urgammel vitenskap som er utviklet for å vekke den kundalini-energien vi alle er født med. Den er vår kjerne, vår livskraft og ligger i dvale i rotchakraet ved ryggradens fjerde virvel.

Bevisst og presist kombineres pust, mudraer, øyefokus, mantraer, kroppslåser og stillinger for å balansere kjertelsystemet, styrke nervesystemet, styrke lungekapasiteten og rense blodet mm.

Dette skaper balanse i kropp, sinn og sjel.

Når vi jobber med Kundalini Yoga, vil det ha en oppløftende virkning på oss. Vi kan også si at vår Ånd blir løftet, uten at trenger å ligge noe mystisk i det. Den er for alle, den er universal. Du kan ta klasser i hele verden, men grunnoppbyggingen er den samme, men med forskjellige lærere. Det er helt klare retningslinjer.

Det kan oppleves sterkt, forløsende, dypt berørende og hellig.

Vi jobber alltid ut fra eget ståsted og forutsetninger, så dette er ditt arbeid, på din matte, i rommet, i fellesskap. 

Hvis vi ønsker å nå vårt fulle potensial, å bli fullt ut tilstede, må vi vekke kundalini-energien.

For mennesker i dag kan det være en utfordring med en hverdag med stress, hastighet, utfordringer, jobb og familieliv.

Kundalini Yoga er for alle som ønsker å gå gjennom livet med nyttige verktøy som kan hjelpe deg i hverdagen. Kundalini Yoga ble holdt hemmelig og kun forbeholdt noen utvalgte grupper frem til 1969. Da yogaformen ble ført til Vesten/California, ble den lært åpent ut for å forberede verden på de store endringene som ville komme for menneskeheten med overgangen fra Fiskenes til Vannmannens tidsalder.

Den gamle visdommen som ligger i Kundalini Yoga gir oss bevissthet og om mulig fortrinn, til å også gå gjennom denne overgangen mest mulig smidig.

KundaliniYoga er en kriya basert Yogaform.

Hver time avsluttes med avspenning, Rainstick & Gong.

Aktiv avspenning handler om å gi slipp på spenninger. En stund med yoga, meditasjon og/eller pusteøvelser kan være nok til å skape ro, redusere stress og gi deg mer styrke og glede. 

Alle kan gjøre Kundalini Yoga, jo stivere, frodigere, mer utmattet, søvnløs og stresset du er - du kan få det bedre med denne formen for Yoga! Om nødvendig kan du bruke stol, det er også klasser i Medisinsk Yoga som springer ut fra Kundalini Yoga. Øvelsene er enkle, slik at alle kan delta. Man trenger ikke å være myk eller i god form for å gjøre Kundalini Yoga. 

Medisinsk Yoga er en del av Kundalini Yoga og du kan alltid jobbe også sittende på stol om du trenger dette.  

I kurset blir det lagt vekt på at du lærer øvelser og teknikker som du kan fortsette å bruke på egenhånd etter kursets slutt.

Jeg tilbyr Kundalini Yoga både en-til-en og i gruppe. Ønsker du å ha en workshop, dag eller helg, der du bor - så ta kontakt!