YIN YOGA

"Yin Yoga er en rolig yogaform som har sitt fundament i Taoismen og Tradisjonell Kinesisk Medisin(TKM) med fokus på yin-vev som bindevev, ligamenter samt indre organer og meridianer. Tanken ligger i å slappe av og gi slipp på spenninger som kan gi blokkeringer i flyt av energi og sikulasjon.

Stillingene holdes gjerne i flere minutter hvor vi jobber med områder som tøyes passivt, pust, meridianer og bevisst tilværestedelse/Mindfullness. Med Yin Yoga løser vi opp stivhet og spenninger som gir en fantastisk ro i kropp og sinn!"

- Axelsons

Jeg startet med Yoga under mitt første svangerskap, i 1991, gravidyoga. Etter dette prøvde jeg meg på flere forskjellige typer yoga, men først da jeg ble kjent med Yin Yoga, Restorative Yoga, PranaYama, Yoga Nidra, Medisinsk Yoga og Kundalini Yoga at fant jeg de formene for yoga som jeg virkelig elsker! 

Jeg opplever at Yin Yoga gir meg en sterk tilstedeværelse, økt bevissthet og indre ro - jeg vender oppmerksomheten dypt innover og lander i meg selv.

Yin og Yang er gamle kinesiske symbolbegreper for de to grunnkreftene som sammen skaper naturens kretsløp og menneskelivets orden. De to elementene utfyller hverandre og utgjør en enhet.

Yin tenkes som et feminint prinsipp og representerer det jordiske, mørke, kalde, nordlige, vinterlige. Yang oppfattes maskulint og representerer det himmelske, lyse, varme, sørlige og sommerlige. De to begreper og vekselvirkning mellom dem er overført på alle livets og naturens foreteelser. Symbolsk er de uttrykt ved to dråpeformede figurer som til sammen danner en sirkel.

Som skrevet over er Yoga er en rolig yogaform som har sitt fundament i Taoismen og Tradisjonell Kinesisk Medisin(TKM) med fokus på yin-vev som bindevev, ligamenter samt indre organer og meridianer/de fem elementer og heartfulness(vel, de fleste kaller det mindfulness).

Vi ligger lenge(3-5min) i hver stillingen og disse tilpasses hver enkelt person ved behov for dette. I stedet for å streve etter kontroll av kropp og pust, så har vi et fokus på å observere og akseptere hva som skjer når vi slapper av og lar kroppen hvile mykt inn i stillingen. Vi gir slipp på stress og spenninger og kan oppleve dyp avspenning og indre ro.

Hver time avsluttes med avspenning, Rainstick & Gong.

Aktiv avspenning handler om å gi slipp på spenninger. En stund med yoga, meditasjon og/eller pusteøvelser kan være nok til å skape ro, redusere stress og gi deg mer styrke og glede.

Alle kan gjøre Yin Yoga, jo stivere, frodigere, mer utmattet, søvnløs og stresset du er -  du kan få det bedre med denne formen for Yoga! Øvelsene er enkle, slik at alle kan delta. Man trenger ikke å være myk eller i god form for å gjøre Yin Yoga. Det lagt vekt på at du lærer øvelser og teknikker som man kan fortsette å bruke på egenhånd etter kursets slutt.

Jeg tilbyr Yin Yoga både en-til-en og i gruppe. Ønsker du å ha en workshop, dag eller helg, der du bor - så ta kontakt!